HK Petanjci

Čeprav je v Prekmurju domovanje hokeja na travi, v tem delu Slovenije igrajo tudi hokej na ledu. Zaradi infrastrukturnih pogojev v Prekmurju, so bile možnosti za razvoj hokeja na ledu v preteklosti slabe. V zadnjih letih, ko v Murski Soboti že nekaj let pozimi stoji drsališče, pa se je začela pojavljati tudi športna panoga in tako sta v Prekmurju "zrasla" dva kluba. Soboške ledene strele in Hokejski klub Petanjci sta v sezoni 2007/08 nastopala v MHL (mariborska hokejska liga). Sobočani so na koncu osvojili osmo, Petanjci pa četrto mesto.

O Začetkih hokeja na Petanjcih je spregovoril igralec Jože Zamuda: Na Petanjcih igramo hokej že zelo dolgo. Spomnim se mojih začetkov, kako so me bratje vedno jemali s seboj na led, na divja drsališča, kjer smo v zimskih časih igrali po cele dneve, vmes smo domov skočili le na kosilo. Igrali smo na mrtvem rokavu reke Mure, t.i. Zatonu, ko pa je bila bolj huda zima, pa smo si upali iti celo na gramoznice. Zabava je z leti postala vedno bolj resna in tako smo se pred leti vključili v organizirano hokejsko tekmovanje. Ko so v Murski Soboti prvič postavili zimsko drsališče smo dobili idejo, da bi igrali bolj zares. Leta 2002 smo se začeli spogledovati z mariborsko hokejsko ligo. Najprej smo malo pogledali, stvar nas je navdušila, ustanovili smo klub in začeli igrati, dodaja Zamuda.

Ekipo sestavlja 20 članov, ki prihajajo iz domačih Petanjcev in Maribora, od koder je doma tudi Matej Podkrižnik, ki ima sicer zanimivo hokejsko preteklost. Podkrižnik je v mladosti igral hokej v Kanadi, od koder se je vrnil in ga zdaj igra zgolj za rekreacijo. Je pa trening zelo dobro izkoristil in je statistično gledano naš najboljši igralec in obenem med najboljšimi igralci lige, je o njem povedal tajnik in igralec kluba Robert Drvarič.